Ecosistemul Liberty Technology Park Cluj prinde culoare

- Adevarul.ro

În luna aprilie am luat parte cu drag lansarea colecţiei „Tudor Personal Taylor Primavară/Vară 2014”. Acum ne pregătim pentru festivalul internaţional de fotografie „Photo Romania Festival” a cărei „Zi a Tehnologiei” va fi sărbătorită în parcul tehnologic. Suntem entuziaşti şi deschişi către manifestări culturale, expoziţii, concerte şi festivaluri.

Susţinem antreprenoriatul şi tinerii pasionaţi de el

La sfârşitul anului 2013 Liberty Technology Park Cluj a devenit membru fondator al Spherik Accelerator, alături de Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Banca Transilvania. Scopul acceleratorului de business constă în promovarea antreprenoriatului în vederea identificării celor mai bune idei de afaceri care pot fi implementate, finanţate şi care, prin dezvoltarea de noi companii, pot avea un impact prin creare de valoare, locuri de muncă şi proprietate intelectuală.

Spherik Accelerator derulează în perioada decembrie 2013 – mai 2014 programele Spherik Student şi Innovation Labs Cluj, două programe de încurajare a antreprenoriatului în tech dedicate studenţilor şi proaspeţilor absolvenţi, facilitând interacţiunea a 17 echipe cu antreprenori si mentori cu experienţă in dezvoltare de produse software. Activitatea Spherik continuă cu lansarea în luna mai a programului de pregătire pentru start-upuri româneşti din IT aflate la început de drum şi în căutare de o primă finanţare. Printre membrii boardului de mentorat se numără Radu Georgescu, antreprenor in serie si investitor şi Irina Anghel, Managing Director al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association.

Iubim IT-ul şi nu numai

Proiectul Liberty Technology Park Cluj este ocupat de rezidenţi din domeniul IT în proporţie 85%. Companiile pe care avem plăcerea  să le găzduim până în prezent completează profilul parcului şi adaugă valoare conceptului nostru.

Suntem mândri că din 6 decembrie 2013 de când ne-am deschis porţile şi până în prezent parcul tehnologic găzduieşte 6 companii clujene: Halcyon Mobile, Recall, Makronetz, Ecuson, Spherik Accelerator. Makronetz este o companie de software development. Ecuson Studio este un studio de branding, web design şi web development de origine clujeană. Halcyon Mobile, companie specializată pe dezvoltarea şi crearea de aplicaţii mobile pentru iOS, Android şi în general tot „tot ce este mobile”. Recall se ocupă cu managementul securizat al informaţiilor.

Suntem în continuă dezvoltare

Ne aflăm în plin proces de selecţie a antreprenorului general pentru etapa a 2-a a proiectului. Aceasta va fi livrată la finele acestui an, oferind un total de 13.412 m2 aparţinând clădirilor D şi E. Suprafeţele generoase per etaj – 3600 m2 – oferă companiilor oportunitatea de a ocupa un nivel întreg. Interiorul spaţiilor este tip „open space” cu o distribuţie excelentă ce permite nu doar o compartimentare eficientă, ci şi personalizarea spaţiului în funcţie de specificul companiilor. Lucrările pentru faza 2-a se vor demara în luna iunie.

În luna mai se va deschide restaurantul  „La Casa”. Conceptul lor este unul diferit pentru piaţa românească, oferind o gamă variată de produse din peste 120 de sortimente. Complexul „La Casa” din cadrul Liberty Technology Park Cluj cuprinde un restaurant cu terasă şi va oferi rezidenţilor specialităţi culinare din panificaţie, patiserie, cofetărie şi gastronomie.

De asemenea, proiectul amenajării peisagistice a parcului este în plină derulare. Momentan lucrăm la „amenajarea verde” corespunzătoare primei etape. Acesta are o suprafaţă de 13 250 m2 ce include terenuri multifuncţionale de sport, o grădină cu pomi fructiferi, o fâşie de apă şi mult doritele piste de biciclete. 

Până iulie 2014 vom avea 100% din faza I închiriată. Interesul companiilor este ridicat şi pentru faza 2, unde am semnat antecontracte pentru 30% din suprafaţa totală a etapei, spaţiile urmând să fie ocupate în lunile decembrie 2014 şi ianuarie 2015.

 

Dezvoltat de Fribourg Development, Liberty Technology Park Cluj oferă rezidenţilor un mediu dinamic şi efervescent intensificând conexiunile şi comunicarea dintre companii ce activează în domenii similare cu scopul de a genera şi susţine inovaţia şi progresul.

 

Parcul tech revoluţionar, ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea, este o iniţiativă a Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza.