Fribourg Development începe în martie lucrările pentru prima fază a proiectului gândit pe fosta platformă a fabricii de mobilă Libertatea, au anunțat azi dezvoltatorii.

- Ziua de Cluj

Prima etapă din cadrul viitorului parc tehnologic presupune reconversia unor clădiri deja existente şi amenajarea spaţiilor exterioare. Această fază de lucrări vizezează amenajarea a 8.772 mp, pentru birouri, un restaurant şi cafenea. „Suntem în faza de cereri de oferte şi negocieri pentru selectarea antreprenorului general. Estimăm că după 15 martie vom începe lucrările în şantier”, a precizat Nina Moldovan, CEO Libertatea. „Acest proiect nu este unul imobiliar. Ne adresăm companiilor din domeniul IT&C, cercetare şi inovare. Conceptul include alături de spaţiile de birouri şi servicii pentru aceste companii, dar şi un accelerator de afaceri, pentru proiecte inovatoare. Ne-am inspirat din ceea ce s-a realizat în alte parcuri tehnologice din Europa Centrală, dar şi de modelul Silicon Valley”, a menţionat Ion Sturza, preşedinte Fribourg Capital.
În final, proiectul, care se va întinde pe cinci ani, va include spaţii pe 46.000 mp şi va necesita investiţii de 25 de milioane de euro, conform estimărilor actuale. Noul complex va fi realizat după un proiect semnat Chapman Taylor, birou cu sediu în Capitală selectat drept câştigător în urma unui concurs de concept lansat de dezvoltatori.
Liberty Technology Park Cluj este un proiect dezvoltat de Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului de investiții Fribourg Capital. Societatea Libertatea este deţinută din 2011 de subsidiara unui fond de investiţii cipriot controlat de fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza, fost director general adjunct al companiei Rompetrol. Fribourg Development, subsidiară deţinută de Fondul Privat de Investiţii Fribourg Capital, deţine 90% din societatea Libertatea.