Liberty Technology Park Cluj, în centrul atentiei: noi rezidenți, evenimente speciale și recunoașteri internaționale

- Cluj-Napoca

Grupul Medicover este cel mai recent rezident al Liberty Technology Park Cluj, unde a inaugurat la începutul lunii iulie cea de-a doua clinică din Cluj-Napoca, în urma unei investiții de 300 de mii de euro. De altfel, parcul tehnologic mai are un nou rezident: One-IT și-a deschis aici în luna iunie un birou operațional.

Medicover își întărește prezența la Cluj datorită facilităților din Liberty Technology Park Cluj

Medicover, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale private din România, a deschis în 7 iulie a doua clinică multidisciplinară la Cluj-Napoca, în urma unei investiții de 300.000 de euro. Unitatea se desfășoară pe o suprafață de 285 de metri pătrați, la parterul corpului E din Liberty Technology Park, şi oferă acces la zece specialităţi medicale, un departament dedicat de medicina muncii, o sală pentru kinetoterapie și fizioterapie, precum și programe pentru sănătatea angajaților.

Prin intermediul clinicii din Liberty Technology Park Cluj, companiile beneficiază de programe dedicate pentru sănătatea angajaților, cu accent pe monitorizarea stării de sănătate, creșterea performanței, monitorizarea nivelului de stres sau ergokinetoterapie. Noua clinică este cea de-a doua unitate Medicover din Cluj-Napoca, alăturându-se clinicii de pe strada Republicii, deschisă în 2006.

One-IT şi-a deschis un birou operaţional în inima tehnologică a Ardealului

În contextul sprijinului pe care Liberty Technology Park Cluj îl oferă companiilor rezidente din domeniul IT&C şi R&D prezente în parcul tehnologic, un nou partener şi-a deschis aici un birou de business to business: One-IT, furnizor de servicii, produse și soluții IT avansate. Compania cu sediul principal în Baia Mare și-a construit pe parcursul celor doisprezece ani de experienţă un portofoliu bazat pe expertiza partenerilor internaţionali și doreşte să contribuie în mod activ la dezvoltarea mediului tehnologic şi antreprenorial din LTPC.

Prezenţa One-IT în parcul tehnologic aduce numeroase beneficii atât pentru rezidenţii Liberty Technology Park din Cluj, cât şi pentru companiile locale din Cluj-Napoca, în ceea ce privește proiectarea şi mentenanţa infrastructurii IT, licenţierea software, dezvoltarea cloud privat sau back-up de date.

O vară plină de evenimente încă de la început

Planable, echipă mentorată de Spherik Accelerator, este marele câștigător al hackatonului organizat de Techsylvania la începutul verii și se pregătește să-și prezinte proiectul în Silicon Valley.

La începtului lunii iunie, Liberty Technology Park Cluj a găzduit petrecerea aniversară TIFF & Mastercard din cadrul cunoscutului festival de film, ajuns la ediția cu numărul 15. Evenimentul a adus laolaltă personalităţi ale lumii cinematografice, oameni de afaceri și lideri ai comunității locale, care s-au bucurat împreună de un eveniment de excepție în cadrul natural de poveste al parcului tehnologic.

Luna iunie a însemnat și o vizită de lucru din partea echipei de conducere a Fribourg Capital. Membrii boardului, condus de domnul Ion Sturza, au analizat strategia LTPC și au configurat perspectivele de viitor.

La sfârșitul lunii iunie, furnizorul de servicii de tip contact-center Arvato, deţinut de grupul media german Bertelsmann, a marcat intrarea pe piața clujeană prin inaugurarea noului centru de suport de la Liberty Technology Park Cluj. Compania ocupă aici 1.700 mp – birouri, zone de relaxare și conexe.

Despre Liberty Technology Park Cluj

Parcul tehnologic ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea a fost lansat în toamna anului 2013 și a adus peste 16.750 de metri pătrați de spații de birou clasa A pe piața locală, în urma unei investiții de peste 15 milioane de euro. Liberty Technology Park Cluj este o inițiativă Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Printre rezidenții săi se numără Spherik Accelerator, Siemens (IT), Halcyon Mobile (IT), Recall Information Services (IT), Control Data Systems (IT), KPMG (Accounting and Business), La Casa (Restaurant), Makronetz (IT), Ecuson Studio (Web & Branding), Regal Beloit Romania (Mk), Liberty Fitness (Gym), Luminos Software (IT), Voquz (IT), Impact Hub (Community & Business) și, cei mai recenți, Banca Transilvania (Banking), Altran și Arvato Bertelsmann (Contact centers), Smart Up (Education), Medicover (Medical) și One-IT (IT).