Liberty Technology Park Cluj livrează faza II a proiectului

- Cluj-Napoca

Odată cu livrarea fazei II a proiectului nostru s-a încheiat și o etapă importantă a procesului de reconversie a fostului activ industrial Libertatea.

În termeni de fațadă și structuri, clădirile D și E au fost finalizate în aprilie odată cu livrarea celor 13 412 m2 destinați amenajării de birouri iar în prezent ambele clădiri sunt pregătite să găzduiască cei mai noi rezidenți.

Antecontracte au fost semnate pentru 40% din suprafața etapei II. Clădirea D a fazei a doua oferă 2800 m2 pe nivel, oferind potențial pentru a găzdui câte o companie pe nivel, într-o compartimentare eficientă. Primii rezidenți ai acestei clădiri se vor muta la începutul lunii iulie.

Cea de-a treia și ultimă etapă a proiectului constă în construirea unor clădiri noi în cadrul parcului tehnologic. Pavilioanele noi vor răspunde creșterii afacerilor dar și numărului de angajați ai rezidenților crescuți în parcul tehnologic. Lucrarea este planificată pentru 2016 și va fi demarată la cerere.

În momentul de față găzduim 13 companii mari și medii: Siemens, Halcyon Mobile, Recall Information Services, Control Data Systems, KPMG, Makronetz, Luminos Software și Tulemod, acceleratorul de afaceri – Spherik Accelerator, Omifa, un studio de design – Ecuson Studio, restaurantul La Casa și Liberty Fitness.

Nou veniți: Luminos și Makronetz

Le urăm bun venit noilor rezidenți, ce se vor muta pe 22 mai în clădirea E: Luminos Software și Makronetz.

Luminos Software este o companie de dezvoltare software, ce creează aplicații enterprise pentru mobile și desktop pentru companii din Europa. Aplicațiile create de ei îmbină într-un mod elegant tehnologii moderne (Ruby, Node.js, Angular, Ember, Meteor and NativeScript) și design UI/UX de calitate.

Ei vor oferi un număr variat de poziții, atât tehnice cât și non tehnice, disponibile pentru toate nivelurile de pregătire. Compania este condusă de un CEO de origine britanică, ce deține un palmares impresionant în domeniul tehnologiei și o gândire progresistă în ceea ce privește cultura organizațională.

Deși cei de la Makronetz ne-au fost alături de la bun început, ocupând un birou în clădirea administrativă ei se vor muta în clădirea E ocupând un spațiu mai mare acum că echipa lor a crescut considerabil. Makronetz oferă soluții software personalizate pentru companii internaționale. Focusul companiei Makronetz este de a construi soluții software accesibile, optimizate și user friendly.

Spherik se pregătește de Demo Day

Spherik Accelerator organizează sâmbăta aceasta – Demo Day, un eveniment ce reunește atât speakeri cât și cele 13 echipe și start-up-urile lor de care s-au ocupat în ultimele luni. Aceste echipe bine pregătite sunt gata să își prezinte ideile publicului ce include investitori și pasionați ai domeniului. Demo Day este o zi importantă atât pentru echipa Spherik cât și pentru ceilalți implicați în proiect.

Spherik Accelerator este o platformă menită să ajute, să crească și să dea viață afacerilor cu potențial, o platformă destinată dezvoltării și implementării de afaceri pe plan local dar și internațional. Acceleratorul de afaceri pune la dispoziție mediul perfect în care investitori, mentori, specialiști și tineri pasionați de tehnologie și antreprenoriat sunt reuniți.

În prezent, primul program inițiat de Spherik este în plină desfășurare, acesta ajutând 13 echipe să își lanseze proiectele. „Fotocolaj” este unul din proiectele deja lansate ce beneficiază de ajutorul echipei Spherik pentru îmbunătățirea serviciilor oferite iar aplicația „Primul doctor” a fost lansată la începutul lunii martie, fiind primul startup inițiat crescut și dezvoltat prin intermediul platformei Spherik. Printre aplicațiile dezvoltate se numără și „Tiny Shroomz”, „ChallengeXP”, „Apunto”, „AppRod”, „Phone Alias”, „Smart Store”, „Fingerdrum Master”, „Buy&Help”, „City365”, și „Dictamed”. Puteți vedea mai multe despre aplicațiile dezvoltate în prima tură a programului Spherik pe site-ul lor.

Networking la Liberty

Am petrecut o seară minunată ieri, sărbătorind livrarea fazei II a proiectului nostru și inaugurând grill-ul din incinta parcului. Rezidenți, colegi, colaboratori și prieteni ni s-au alăturat aseară în spațiul verde al parcului nostru tehnologic.