Noi rezidenți, recunoaștere internațională și evenimente incitante la Liberty Technology Park Cluj

- Cluj-Napoca

Creștem împreună!

Halcyon Mobile, primul rezident al Liberty Technology Park Cluj, s-a dezvoltat împreună cu parcul tehnologic, iar în doi ani de activitate și-a dublat numărul de angajați. Cum echipa mărită avea nevoie de un spațiu adecvat, alegerea a venit firesc: de la cei 440 mp ocupați în clădirea C, Halcyon a trecut la nivelul următor: birouri pe 800 mp în clădirea D. Lumina naturală și cadrul propice dezvoltării de aplicații mobile robuste pentru startup-uri de succes au rămas constante, iar noile birouri sunt „impregnate” total de spiritul Halcyon Mobile.

Rezidenți noi: Medicover, Arvato Bertlesmann și Smart Up

La doar un an de la terminarea lucrărilor, faza a doua a Liberty Technology Park Cluj este ocupată în proporție de 90%. Pe o suprafață de peste 11 mii de metri pătrați își desfășoară activitatea companii precum Makronetz, Luminos Software, Voquz, Nordstar Logistik, Regal Beloit Romania și Impact Hub. Cei mai noi rezidenți ai parcului sunt Medicover, Altran România, Arvato Bertelsmann și Smart Up. Prezent de 20 de ani pe piața serviciilor medicale private din România, Medicover dispune de o rețea de 17 clinici proprii și de un spital generalist. Parte a grupului internațional Altran, lider mondial în inovație și consultanță în domeniul ingineriei de înalte tehnologii, Altran România are la Cluj-Napoca un centru de dezvoltare focalizat pe servicii outsourcing pentru companii hi-tech olandeze de top. Furnizorul de servicii de tip contact-center Arvato, deținut de grupul de media german Bertelsmann, se pregătește să-și extindă operațiunile prin deschiderea centrului de suport din Cluj-Napoca, de la Liberty Technology Park Cluj, care se alătură astfel centrelor din Brașov și Sibiu. SmartUp este o platformă inovativă de educație și dezvoltare, lansată în Marea Britanie și care se adresează startup-urilor, învățământului economic și de business și companiilor din întreaga lume.

Certificare BREEAM Excellent

Suntem mândri să vă anunțăm că am obținut certificatul BREEAM Excellent, care atestă performanțele parcului nostru tehnologic. BREEAM este cea mai utilizată metodă la nivel mondial de evaluare a impactului clădirilor asupra mediului și reprezintă un standard pentru proiectarea durabilă, iar această recunoaștere ne onorează. Am pornit cu viziunea de a fi mai mult decât un simplu spațiu de birouri: ne-am dorit să le oferim rezidenților noștri un spațiu productiv și sănătos, ne-am dorit să le oferim clujenilor un loc de care să fie mândri și să contribuim la progresul orașului prin dezvoltare durabilă. Obiectivul nostru este cel de la început: un parc tehnologic dezvoltat cu soluții inovatoare, eficiente și prietenoase cu mediul. Atestarea BREEAM ne onorează și ne confirmă acest lucru.

Ne pregătim de avalanșa startup-urilor

Techsylvania și Spherik Accelerator pregătesc Startup Avalanche, o competiție inovatoare adresată startup-urilor din domeniul tehnologic. Startup Avalanche este un eveniment de două zile care se va desfășura în 23-24 mai, în timpul Techsylvania, găzduit de Liberty Technology Park Cluj.

Despre proiect

Parcul tehnologic ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea a fost lansat în toamna anului 2013 și a adus peste 16.750 de metri pătrați de spații de birou clasa A pe piața locală, în urma unei investiții de peste 13 milioane de euro. Liberty Technology Park Cluj este o inițiativă Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Printre rezidenții săi se numără Spherik Accelerator, Siemens (IT), Halcyon Mobile (IT), Recall Information Services (IT), Control Data Systems (IT), KPMG (Accounting and Business), La Casa (Restaurant), Makronetz (IT), Ecuson Studio (Web & Branding), Regal Beloit Romania (Mk), Liberty Fitness (Gym), Luminos Software (IT), Voquz (IT), Cremer, Impact Hub (Community & Business) și, cei mai recenți, Medicover (medicină), Altran și Arvato Bertelsmann (contact centers).