Noutăți din Liberty Technology Park Cluj

- Cluj-Napoca

Comunitatea creată în jurul parcului nostru tehnologic este una foarte dinamică. Citiți mai multe despre proiectele în care am fost implicați în ultimele luni dar și ce pregătim în viitorul apropiat.

Prima priză electrică publică din Cluj-Napoca

În luna iulie am inaugurat prima priză pentru mașini electrice din Cluj-Napoca. Proiectul a presupus montarea noului model de priză Sentron 5TT3201-1KK25 în parcarea parcului tehnologic. Aceasta poate fi folosită de rezidenți dar nu numai, și poate încărca o mașină electrică în cca. 2 ore. Priza a fost livrată de către Siemens, de altfel o premieră pentru companie pe piața locală.

Gala Premiilor TVR – „Jurnalist în România”

Vineri, 4 septembrie în Liberty Event Venue am găzduit Gala Premiilor TVR – „Jurnalist în România”. Evenimentul a inclus premierea a reportajelor realizate de jurnaliști de prestigiu din Ucraina și Republica Moldova în colaborare cu colegii lor de breaslă de la TVR Cluj și a fost urmată de un cocktail party. Puteți vedea fotografii de la eveniment aici.

Architecture Conference&Expo

Anul acesta găzduim și Architecture Conference&Expo, ce reunește peste 400 de profesioniști, ingineri, constructori și designeri la cel mai important eveniment de arhitectură din Transilvania.
„Reconversii, Păstrarea Patrimoniului și Restaurări Inovative” este tema principală a acestui an. Participanții au și posibilitatea de vizita expoziția „Hall of Fame” în cadrul cărora sunt expuse proiecte locale și internaționale.

3 Octombrie: Liberty on Bike – ediția 2

Gentlemen’s Race este activitatea principală a evenimentului Liberty on Bike, ediția a doua, co-organizată alături de prietenii noștri de la Tura de Noapte. Este o cursă fără arbitri, fără taxă de participare, a cărui scop este munca în echipă, dedicată cursierelor. Echipe de câte 4, a căror componență va fi decisă în urma unei trageri la sorți, trebuie să parcurgă un traseu de 35 de kilometri.Pentru mai multe detalii despre traseu dar și despre regulamentul de desfășurare vă invităm să vizitați: http://bit.ly/gentlemensrace.

Nou-veniți în Liberty Technology Park Cluj

Ultimii rezidenți sosiți în Liberty Technology Park Cluj ocupă faza II a proiectului: Makronetz, Luminos Software, Cremer, Nordstar Logistik, Voquz, Impact Hub și Regal Beloit.

Clădirile D și E oferă 13 412 m2 destinați amenajării de birouri. În prezent acestea sunt ocupate în proporție de 40% iar până la sfârșitul anului gradul de ocupare va crește până la 80%.

Cea de-a treia și ultimă etapă a proiectului constă în construirea unor clădiri noi în cadrul parcului tehnologic. Pavilioanele noi vor răspunde creșterii afacerilor dar și numărului de angajați ai rezidenților crescuți în parcul tehnologic. Lucrarea este planificată pentru 2016 și va fi demarată la cerere.

Un nou program Spherik de accelerare și susținere a start-up-urilor

Colegii noștri de la Spherik Accelerator au lansat un open call de proiecte pentru noul lor program de susținere și accelerare al start-upurilor.

Programul lor începe cu un „Product BootCamp” – 2 săptămâni intense de rafinare a produsului ce include tot de la planificare până la dezvoltare și se vor termina cu o sesiune de prezentare a proiectelor la munte. Echipele admise vor avea oportunitatea să lucreze 1 la 1 cu specialiști din domeniu dar și să învețe direct de la mentori internaționali și naționali. Dar pentru mai multe detalii vă invităm să vizitați direct website-ul lor. Deadline-ul de trimitere a aplicațiilor este 15 octombrie.

Spherik Accelerator este o platformă menită să ajute, să crească și să dea viață afacerilor cu potențial, o platformă destinată dezvoltării și implementării de afaceri pe plan local dar și internațional. Acceleratorul de afaceri pune la dispoziție mediul perfect în care investitori, mentori, specialiști și tineri pasionați de tehnologie și antreprenoriat sunt reuniți.

Primul program inițiat de Spherik a ajutat 13 echipe să își lanseze proiectele. „Fotocolaj” este unul din proiectele deja lansate ce beneficiază de ajutorul echipei Spherik pentru îmbunătățirea serviciilor oferite iar aplicația „Primul doctor” a fost lansată la începutul lunii martie, fiind primul startup inițiat crescut și dezvoltat prin intermediul platformei Spherik. Printre aplicațiile dezvoltate se numără și „Tiny Shroomz”, „ChallengeXP”, „Apunto”, „AppRod”, „Phone Alias”, „Smart Store”, „Fingerdrum Master”, „Buy&Help”, „City365”, și „Dictamed”.

Despre proiect

Liberty Technology Park Cluj este un parc tehnologic construit într-un spațiu revoluționar, creat pentru a oferi condiții excepționale de creștere și dezvoltare companiilor din domeniile IT&C și R&D. Parcul tehnologic găzduiește următoarele companii: Siemens, Halcyon Mobile, Recall Information Services, Control Data Systems, KPMG, La Casa, Makronetz, Ecuson Studio, Spherik Accelerator, Tulemod, Liberty Fitness, Luminos Software, Voquz, Omifa, Cremer, Regal Beloit, Impact Hub și Nordstar Logistik. Proiectul ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea este o inițiativă Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Investiția până în momentul actual a fost de peste 13 milioane de euro.