A fost stabilită firma care va desena parcul tehnologic Liberty Technology Park Cluj

- Ziua de Cluj

Firma britanică de arhitectură Chapman Taylor, cea care a proiectat mai bine de o duzină de mall-uri din România, a fost selectată pentru „desenarea” parcului tehnologic Liberty Technology Park Cluj ce va fi dezvoltat pe terenul fostei fabrici de mobilă Libertatea din Cluj.

Proiectul va fi dezvoltat, prin intermediul firmei Fribourg Development, de către omul de afaceri Ion Sturza, fost director general adjunct în Rompetrol, şi va implica o investiţie estimată la 26 milioane euro. Sturza a ales arhitecţii în urma unui concurs la care au mai participat firme locale, dar şi din Germania, Portugalia şi Italia.

La competiţie au participat opt firme din România, Marea Britanie, Portugalia sau Italia, spune Sorin Dan pentru ziuadecj.ro. „În 25 aprilie va fi un vernisaj la fabrica Libertatea cu toate proiectele participante”, spune el adăugând că Fribourg Development va semna contractul cu Chapman Taylor „în următoarele zile”. Acesta va avea o durată de trei până la şase luni.

„Până la sfârşitul acestui an intenţionăm să demarăm prima fază a proiectului, respectiv reabilitarea şi finisarea clădirilor B şi C ce totalizează aproape 7.000 de metri pătraţi de spaţii pentru birouri, cafenea şi alte facilităţi”, a declarat Ion Sturza.