Parcul tehnologic de la Cluj la început de 2015

- Cluj-Napoca

Un mediu dinamic

Inaugurat în Decembrie 2013, Liberty Technology Park Cluj integrează toate elementele necesare unui mediu business efervescent. De la spații de birouri de ultimă generație, la gama completă de facilități, alături de un spațiu dedicat organizării de evenimente și un teren de sport multifuncțional, Liberty Technology Park Cluj oferă toate componentele esențiale pentru ca atât rezidenții cât și oaspeții ocazionali să beneficieze de cea mai plăcută experiență în incinta parcului.

Inițiativa ce a transformat o platformă industrială într-un veritabil parc tehnologic a avut un impact pozitiv asupra mediului business local. Alături de revitalizarea fostei zone industriale din punct vedere arhitectural, proiectul a creat și un mediu propice dezvoltării de afaceri noi dar și extinderii celor existente. În momentul de față Liberty Technology Park Cluj găzduiește șapte companii mari și medii (Siemens, Halcyon Mobile, Recall Information Services, Control Data Systems, KPMG, Makronetz și Tulemod), propriul accelerator de afaceri – Spherik Accelerator, un studio de design – Ecuson Studio, restaurantul La Casa și Liberty Fitness.

Spherik Accelerator este o platformă menită să ajute, să crească și să dea viață afacerilor cu potențial, o platformă destinată dezvoltării și implementării de afaceri pe plan local dar și internațional. Acceleratorul de afaceri pune la dispoziție mediul perfect în care investitori, mentori, specialiști și tineri pasionați de tehnologie și antreprenoriat sunt reuniți. În prezent, primul program inițiat de Spherik este în plină desfășurare, acesta ajutând 5 echipe să își lanseze proiectele. „Fotocolaj” este unul din proiectele deja lansate ce beneficiază de ajutorul echipei Spherik pentru îmbunătățirea serviciilor oferite iar aplicația „Primul doctor” urmează să fie lansată la începutul lunii martie, fiind primul startup inițiat crescut și dezvoltat prin intermediul platformei Spherik.

„Eforturile noastre dau roade, iar rezultatele se văd lună de lună. Parcul evoluează constant, lucru vizibil nu doar din punct de vedere arhitectural și al facilităților, ci și din perspectiva rezidenților ce se dezvoltă odată cu noi. De la inaugurarea parcului și până în prezent am contribuit la generarea a peste 400 de locuri noi de muncă alături de rezidenții noștri.” – Ion Sturza, Chairman Fribourg Capital

Finalizarea etapei II a proiectului

Procesul de reconversie pentru cea de-a doua etapă a proiectului se apropie de final. Ca structură și fațadă, clădirile D și E se vor finaliza în cursul lunii februarie, când se va livra un total de 13.412 mp destinați amenajării de spații de birouri clasa A. Antreprenorul general, CON-A, a declarat că lucrările au decurs conform graficului. Ei estimează că finisajele si compartimentarile la cheie vor dura aproximativ trei luni în funcție de specificațiile clientului.

Reprezentanții parcului tehnologic Liberty au declarat că prima fază a proiectului este în totalitate ocupată iar pentru cea de a doua s-au semnat antecontracte pentru 30% din suprafața oferită. Primii clienți ai fazei 2 a proiectului se vor muta în noile spații de birouri la începutul lunii mai.

Cea de-a treia și ultimă etapă a proiectului va consta în construirea unor clădiri noi în cadrul parcului tehnologic. Pavilioanele noi vor răspunde creșterii afacerilor dar și numărului de angajați ai rezidenților crescuți în parcul tehnologic. Lucrarea este planificată pentru 2016 și va fi demarată la cerere.

„Suntem pregătiți să primim rezidenții nou-veniți cu același profesionalism cu care am făcut-o și până acum. Le vom oferi facilități premium, infrastructură de ultimă generație în spații livrate la cheie, personalizate în funcție de nevoile companiei și ale angajaților.” – a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

Liberty Event Venue

Din luna februarie parcul tehnologic inaugurează și Liberty Event Venue, zona destinată organizării de conferințe și evenimente. Aceasta a fost creată cu scopul de a încuraja, susține și iniția un dialog constructiv între profesioniști pasionați de tehnologie. Liberty Event Venue se adresează publicului larg oferind toate facilitățile necesare pentru găzduirea de evenimente tematice.

Spațiul cuprinde o sală de conferințe și o sală de întâlniri mai restrânse. Sala de conferințe are o aranjare de tip teatru cu o capacitate de 150 de locuri și un spațiu total de 170 mp. Este prevăzută cu toate facilitățile necesare: sistem de sunet, microfoane, video proiector precum și o zonă de networking și coffee break. Sala de întâlniri oferă facilitățile menționate anterior, o masă cu o capacitate de 16 locuri și un spațiu de 40 mp.

Pentru a întregi habitatul tech creat, parcul tehnologic va pune la dispoziție și o sală de fitness ce va fi deschisă publicului din 16 februarie 2015. Liberty Fitness cuprinde o zonă de cardio dar și aparate pentru diferite exerciții de fitness. Orarul a fost gândit în așa fel încât să mulțumească atât rezidenții cât și orice alți amatori de wellness și sport. De luni până vineri, Liberty Fitness va fi deschis între 07:00 și 22:00 iar sâmbăta și duminica sala va fi deschisă între 10:00 și 14:00. Cei interesați vor putea participa și la diferite cursuri de cardio. Alături de sala de fitness, Liberty Technology Park Cluj pune la dispoziție și un teren multifuncțional de sport.

Despre proiect

Liberty Technology Park Cluj este un parc tehnologic construit într-un spațiu revoluționar, creat pentru a oferi condiții excepționale de creștere și dezvoltare companiilor din domeniile IT&C și R&D. Parcul tehnologic găzduiește următoarele companii: Siemens, Halcyon Mobile, Recall Information Services, Control Data Systems, KPMG, La Casa, Makronetz, Ecuson Studio, Spherik Accelerator, Tulemod, Liberty Fitness și Omifa. Proiectul ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea este o inițiativă Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Investiția până în momentul actual a fost de peste 10 milioane de euro.