Arhitectura

Liberty Technology Park Cluj este habitatul tech ideal.

Image

Regândirea patrimoniului industrial

„Pentru noi, ca și designeri, brieful clientului pentru redefinirea fostei fabrici de mobilă Libertatea a însemnat o inițiativă îndrăzneață și futuristă de a recondiționa clădirile deja existente și de a crea un mediu modern și atractiv pentru afaceri noi, o inițiativă care va funcționa ca un reper și ca un catalizator pentru dezvoltările viitoare dar și pentru îmbunătățirile aduse mediului înconjurător.

Provocarea a fost de a recunoaște caracterul și de a restabili materialitatea, textura celor cinci clădiri păstrate, oferindu-le astfel posibilitatea să creeze contextul pentru birourile noi, un ansamblu integrat care va vorbi despre istoria orașului Cluj și va întrupa în aceeași măsură rolul orașului ca primă locație pentru noile companii tehnologice.

Image

Principiul nostru central a fost de a crea un mediu asemeni unui parc pentru pavilioane de birouri atrăgătoare și eficiente, conținute și încadrate de clădirile istorice renovate care comemorează patrimoniul industrial al orașului.Deci pentru clădirile deja existente care vor forma etapele inițiale ale proiectului Liberty și vor oferi contextul pentru întreg ansamblul, intenția noastră a fost să respectăm calitățile și structura lor robustă, să intensificăm caracterul fațadelor de cărămidă, să exploatăm tensiunea dintre materialitatea existentă și intervenția noilor componente și materiale care vor oferi clădirilor un suflu nou de viață. Pentru a crea un spațiu potrivit noilor companii care vor ocupa aceste clădiri, propunerile noastre oferă spații largi și deschise pe fiecare etaj, bine echipate și oferind toate facilitățile pe care orice afacere modernă o cere. Clădirile se bucură de multă lumină naturală în timpul zilei și lumină artificială în timpul nopții alături de standardele cele mai înalte în ceea ce privește încălzirea, răcirea și ventilația. Calitatea mediului interior este astfel garantată iar ca bonus toate aceste clădiri se bucură de peisajul uimitor din împrejurimi.

Parcul în sine este destinat să producă un mediu confortabil și atractiv ce va oferi un cadru relaxant dar și înviorător atât pentru clădirile istorice cât și pentru cele noi. Clădirile noi vor contrasta cu fațadele din cărămizi ale clădirilor deja existente. Lungi și cu un regim de înălțime redus, clădirile noi vor fi plasate în centrul ansamblului, pe un plan de sistematizare ce relaționează cu străzile și clădirile din fața dar și din spatele ansamblului. Fațadele elegante de sticlă reflectă peisajul din jurul lor astfel încât clădirile par a pluti în peisajul pe care îl creează. Peisajul este completat de formele naturale ale copacilor și arbuștilor reflectate în lacul leneș ce se arcuiește între cele două grupuri de clădiri.Imaginea de ansamblu denotă energia companiilor tech ce exploatează potențialul noilor tehnologii într-un mediu eficient dar relaxant, ce se bucură de contrastele dintre nou și vechi, dintre materialele moderne și peisajul natural, un element tonic în peisajul local urban.” Anthony Willats, Country Director, Chapman Taylor România

Contacteaza-ne cu încredere

Echipa Liberty Technology Park Cluj vă stă la dispoziție și vă ajută să găsiți soluții optime în timp util.

logo-footer.png
white-star-liberty.png

Mai mult decât un ecosistem pentru companii din IT&C și R&D, Liberty Technology Park Cluj conține și gama completă de servicii și facilități premium. Cluj-Napoca 400267, Strada Gării nr. 21, Romania.

>Pagina Principala   >Concept   >Servicii   >Liberty Venue Events   >Contact   >Termeni și Condiții   >Politica de confidențialitate

Image
Image
2024 © Liberty Technology Park Cluj. Toate drepturile rezervate.
Website-ul libertytechpark.ro foloseste cookies. Aceste fisiere asigura functionarea corecta a website-ului. Prin continuarea navigarii va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.